Семеeн хотел Sea Garden
Семеен уют на брега на морето ...
  • News from Tsarevo
  • Новости о Царево

Резервации

От дата : 

Брой нощувки : 

Брой гости :

Възрастни : 

Деца (под 10 години) : 

Вашето име : 

Вашият email :  

Телефон :  

Съобщение :

 
 
 
 
 
 
 
 

Редовни събития в гр. Царево

Всяка година към края на месец май в град Царево се провеждат празници на изкуствата. На 3-ти срещу 4-ти Юни в с. Българи има нестинарски игри. Нестинарството е древен български обичай, при който хората танцуват боси върху жарава (въглени). Според традицията, нестинарите играят вечерта в деня на Константин и Елена (нощта на 3 срещу 4 юни по стар стил). В началото на месец Август в града се провежда Фестивал на мановия мед. Дните на Нептун са също през първата декада на м. Август. Рибния фест е в първата седмица на м. Септември, където по традиция има състезания за най вкусна рибена чорба, морска регата, състезание по подводен риболов и др.

Природен парк Странджа

Странджа е планина с хилядолетна история, съхранила в земите и в духовните си пространства наследството на  няколко цивилизации.

Гробница-светилище в м. Мишкова нива. На 3 км югозападно от гр. М. Търново се намира най-известният паметник на древната тракийска култура в Странджа – Куполната гробница-светилище. Състои се от крепост на върха Голямото градище, рудници в подножието му, могилен некропол, укрепена крайградска вила от римската епоха, както и от т. нар. Голяма могила. Комплексът е известен още от началото на 20 век и първоначално е съобщаван като светилище на Аполон, заради надписите, пренесени от обекта в града.

Останки от манастирски комплекс “Св. Яни”. На юг от град Ахтопол, като се заобиколи пристанищният залив, се стига до отсрещния хълм, чиито брегове се спускат също стръмно към морето. На най-високото място на хълма се намира полуразрушената църква „Св. Яни”. Датата на строежа не е определена. От еднокорабната сграда е запазена само източната част – абсидата с предабсидно олтарно пространство, което се отделя от кораба чрез масивен зид, прорязан от два отвора.    

Тракийско оброчище Индипасха с. Сливарово. Древно тракийско оброчище под надвиснала скала, с бликащ в основата й извор (аязмо). Намира се в дълбок и усоен дол, обрасъл с гъста букова гора. Името се свързва с поклонения и вричане на курбани на самото място пет дена след Великден – Пасха. Местността се посещава целогодишно от стотици поклонници, търсещи изцеление чрез практикуване на древни обряди, в които основна роля има пречистващата и лековита сила на водата.

Всички новини