плаж-бургас

Бургас - централен плаж

Просторна плажна ивица непосредствено до морската градина, разположена до крайбрежната алея на парка, където необикновен колорит внасят многобройните капанчета и бирарии.

плаж-крайморие

Крайморие

Намира се в едноименния квартал на бургас на около 7 км от града. Разположен в красивия залив Ченгене скеле, плажа е с дълга и тясна ивица, водата плитка с полегато дъно. Пясъка е златист и мек без камъни. Има възможност за безплатно паркиране.

черноморец-плаж

Черноморец

Красив плаж, чист, поддържан, плитък. Водата е чиста, пясъкът мек и златист. Плажът е охраняем, с платени чадъри и шезлонги. По алеята край плажа има десетки барчета и заведения за хранене.

червенка

Червенка

На Юг от Черноморец, намиращ се в северната част на дългата плажна ивица стигаща до Созопол. Непосредствено до плажа има скали за любителите на гмурканията.

плаж-градина

Градина

Намира се в залива Св. Никола между Черноморец и Созопол. Огромната пясъчна ивица, почти 3 км е покрита с фин златист пясък. Водата е кристално чиста и топла.

плаж-златна-рибка

Златна Рибка

Намира се на входа на Созопол. С широка плажна ивица, почти винаги спокойна и чиста вода. Има възможност за поставяне на собствен чадър.

созопол-централен-плаж

Созопол - централен плаж

Намира се в стария град до Морската градина на града. Плажната ивица не е много голяма, около 500 м. От плажа има гледка към крепостта. Дъното полегато и плитко.

созопол-харманите

Созопол - плаж Хармани

Намира се в новия град, с дълга и широка плажна ивица. Пясъкът е ситен и чист, а морската вода прозрачна и топла. Освен платените чадъри и шезлонги има възможност и за поставяне на собствени такива.

каваци

Каваци

Намира се на 3 км южно от Созопол. Местността е защитена заради редките понтийски бели дюни. Плажната ивица е с фин жълт пясък, дъното равно и пясъчно. Непосредствено до плажа има гора от тополи, откъдето идва името на плажа – „кавак“ на турски е топола. Част от плажа е неохраняем.

плаж-смокиня

Смокиня

Намира се на 3,5 км южно от Созопол, след къмпинг Каваци. Едно очарователно, тихо и спокойно местенце от Южното ни Черноморие. Резерват, където вирее пясъчната лиля. Често море, златист пясък.

плаж-алепу

Алепу

Наричан още Шофьорски плаж. Намира се на юг от курорта Дюни, на около 7 км от Созопол и представлява дълга пясъчна ивица, неохраняема. Плажът е подходящ за домашни любимци. От другата страна на плажа е блатото Алепу, защитена местност заради голямото птиче разнообразие.

аркутино

Аркутино

Намира се близо до устието на р. Ропотамо на около 25 км от Царево. Уникален плаж с обширна плажна ивица осеян с множество дюни , където вирее пясъчна лилия. В непосредствена близост се намира и резерват Ропотамо. От плажа се разкрива невероятна гедка към остров Свети Тома, а водата е кристално чиста. На Аркутино има изградено сърф училище.

тих-сенчест-плаж

Малък сенчест тих плаж

Намира се до Тракийското светилище Беглик Таш и устието на река Ропотамо. До него може да се стигне през Приморско, покрай северния плаж в посока Перла – бившата резиденция на Тодор Живков. Следва се пътя за Беглик Таш, като непосредствено на отклонението за светилището се държи ляво, пътя се спуска по наклон и в края на пътя, в горичката може да се паркира.

маслен-нос

Маслен нос

Намира се на около 20 км от Царево. Едно райско кътче запазило своята самобитност. Плажа е миден, но това не създава дискомфорт. Единственото заведение на плажа, изградено от слама и дърво ще Ви предложи невероятна рибена чорба и миди. В близост до плажа се намира и тракийското светилище Беглик Таш.

плаж-перла

Перла

Намира се на около 20 км от Царево. Това е плажа на бившия къмпинг Перла, където беше резиденцията на Тодор Живков. Залива е плитък с уникално фин пясък и кристално чиста вода. Край плажа има красива дъбова гора, като част от резерват Ропотамо, където можете да паркирате безплатно.

северен-приморско

Приморско - северен плаж

Плажът се намира в южната част на Черноморието на България, северно от гр. Приморско. Зад самия плаж се намира блатото Стомопло, което е обявено за защитена местност и е част от рамсарско място Ропотамо.

централен-приморско (1)

Приморско - южен плаж

Плажът е разположен в близост до ММЦ (Международен Младежки Център) между Приморско и Китен. Плажната ивица е широка и със златист ситен пясък. Дъното е плитко, а водата - топла. На плажа могат да се видят и пясъчни дюни, които са на изчезване.

атлиман

Атлиман

Плаж Атлиман, наричан от местните жители – Северния плаж, се намира в северната част на град Китен. Дължината на крайбрежната линия е над 2 км В залива рядко има вълнение, но пък на плажа се предлагат морски атракциони.

южен-китен

Южен плаж Китен

Южният плаж е разположен на самия залив – Урдовиза. Дължината на плажната брегова ивица е 1380 метра. Плажната ивица е широка и предоставя възможност за игра на плажен волейбол, футбол или риболов на устието на река Караагач.

къмпинг-юг

Къмпинг Юг

Намира се на север от Лозенец и на около 8 км от Царево. Плажната ивица е голяма, чиста, дъното полегато и плитко. Плажа граничи с плаж Корал. Има възможност за безплатно паркиране.

плаж-корал (1)

Корал /Кум Кашла/

Намира се северно от Лозенец, на около 7 км от Царево. Един от малкато останали неурбанизирани диви плажове. Плажната ивица е около 800 м, водата чиста, дъното гладко без подводни ями. Плажът е достъпен с кола, може да се паркира безплатно в близката горичка.

мечата дупка

Мечата дупка

Плаж Мечата дупка е разположен между Централния плаж на Лозенец и плаж Корал. Той е дълъг около 120 метра и широк 25 метра. Това е едно прекрасно заливче за релаксираща почивка. До него се намира и още един по-малък плаж, дълъг 60 метра, чието дъно обаче е по-каменисто.

лозенец-плаж

Лозенец - централен плаж

Плажната ивица е обширна, а от едната страна на плажа има скали, около които хората могат да се гмуркат. Голяма част от плажът е зает от платени чадъри, но има и възможност за разположение на свой чадър.

оазис-плаж

Оазис

Плаж Оазис се намира на юг от село Лозенец (около 1 км.) и на север от Царево (на около 4 км.). До него се стига по стария път между Лозенец и Царево. Плажът е с дължина 550 метра. Той е разделен на две части от река Потурнашка, която се влива в Черно море.

арапя

Арапя

Култов къмпинг и плаж, разположен на около 2,0 км на север от Царево. Плажа се намира в живописен залив заобиколен от гора. Харктерен е с чиста и плитка вода. Условно е разделен на голям и малък плаж. До плажа освен с автомобил от Царево може да се стигне с атракционни автобусчета, които тръгват от центъра на Царево и са на всеки 30 мин, от сутрин до късно вечер. Идеално място за любителите на гмуркане и сърфинг, както и семейства с деца.

царево-попски плаж

Царево - Попски плаж

Попският плаж в град Царево се намира в най-северната част на града. Той е дълъг 150 метра и е един от най-малките в общината. Разстоянието от центъра на града до плажа е около 1 километър, а на километър и половина на север се намира Арапя.

царево-централен

Царево - централен плаж

Централният плаж в Царево се намира в самия град, на десетина минути пеша от центъра. Преди години плажната ивица е била дълга около 400 метра, но сега поради свлачищни процеси е намаляла до 274 метра.

плаж-василико

Василико

Плажът се намира в старата част на Царево – квартал Василико. Това е малък и каменист плаж, дълъг едва 130 метра. На няколко метра от него се намира нос Кастро, на който се извисява църквата "Успение Богородично". Тя е построена през 1831 година и се вижда почти от целия град.

нестинарка (1)

Нестинарка

Намира се в Старият град на Царево, на около 1.5км от новата част на града. Разкошен, голям и хубав плаж. Плитък с равно дъно, което го прави особено подходящ за деца. Има атракции като водни колела и джетове. Освен платена зона с чадъри и шезлонги има и свободна зона. До плажа освен с автомобил може да се стигне с атракционно влакче тръгващо от центъра на Царево на всеки 30 мин.

Дарданели - Варвара

Намира се на юг от Царево на около 12 км. Дарданели е наименование на скали/любимо място за гмуркачите/ непосредствено до самия плаж. Пясъчната ивица не е много голяма, но пък е изключително красива.

ахтопол-нудиски-плаж

Ахтопол - нудистки плаж

Плажната ивица е голяма. Има възможност за наемане на шезлонги и чадъри. Също така има място за поставяне на собствени чадъри. Плажът разполага с безплатен паркинг.

ахтопол-централен

Ахтопол - централен плаж

Ахтополският плаж е един от най-дългите в община Царево. Дължината му е около 1 километър и в различните си участъци е широк между 10 и 100 метра. Намира се в северната част на града. На част от него е разположен къмпин „Делфин“.

река-велека (1)

Устие на река Велека

Плажа се намира на юг от Царево на около 20 км. Устието на реката попада в парк Странджа и едно от най красивите места по нашето Черноморие. Неповторимият ландшафт придава приказен вид на околността. Преди да се влее в морето, реката образува красива лагуна. Плажната ивица е дълга около 800 м и широка 100 м. Плажа е подходящ за уединение, тъй като не е много посещаван.

бутамята

Бутамята

Плажа се намира на юг от Царево, на около 25 км, в Синеморец. Пясъчната ивица е обградена от красиви скали. Спокоен, тих, красив чист плаж с множество атракции.

липите

Липите

Намира се на юг от Синеморец, след плаж Бутамята. До него може да се стигне само пеш, в края на плаж Бутамята има пътечка, която води до този див и красив залив, заобиколен от хълмове и гора.

силистар

Силистар

Намира се на юг от Царево, на около 25 км. Към това място природата е била особено щедра, защото може би няма по красиво място по нашето Черноморие. Уникално съчетание на море, гора, река. Дълбокия залив осигурява почти през цялото лято спокойно море, кристално чиста и топла вода. Плажа е дълъг около 1000 м и широк 50 м със златист пясък. Плажът и местността са защитени, тук вирее красивата пясъчна лилия.

резово-плаж

Резово

Намира се на най южната част на нашето Черноморие, както и на държавата на около 30 км от Царево. Плажа е малък, но пък мястото на самата граница с Турция, го прави уникален. Тихо и спокойно местенце.